Επιχειρηματικό Πάρκο Vanke Qingdao από τους αρχιτέκτονες CLOU – aasarchitecture

Επιχειρηματικό Πάρκο Vanke Qingdao από τους αρχιτέκτονες CLOU – aasarchitecture

Oktober 10, 2022 0 Von admin

Επιχειρηματικό Πάρκο Vanke Qingdao

Το επιχειρηματικό πάρκο Qingdao Vanke που βρίσκεται στην περιοχή Chengyang έχει αναπτυχθεί από τη Vanke ως κόμβος για καινοτόμες επιχειρήσεις. Η τελευταία προσθήκη του πάρκου είναι ένα πολύχρωμο συγκρότημα μικτής χρήσης, σχεδιασμένο από την CLOU.

Η φιλοξενία ενός βιβλιοπωλείου, ενός μικρού δημαρχείου και των χώρων λιανικής παρέχουν συναρπαστικούς χώρους συνάντησης για διαπολιτισμικές επικοινωνίες. Ο σχεδιασμός αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη εξερεύνηση της CLOU για την κλιμακωτή αρχιτεκτονική και την ενσωμάτωση σχεδίου γραφείων και εμπορικού σχεδιασμού.

Γλυπτή αρχιτεκτονική με σκαλοπάτια
Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις κυρίως μικρές και μεσαίες εταιρείες και τους νέους δημιουργικούς λιανοπωλητές στο πάρκο γραφείων. Ανοίγοντας αυτό που παραδοσιακά θα ήταν ένα κλειστό κτίριο, δημιουργήσαμε συναρπαστικά μονοπάτια εξερεύνησης και ζωντανούς κοινωνικούς χώρους.

Η CLOU έχει χαράξει τον όγκο των 10.000 τ.μ. σε μια γλυπτική μορφή με βαθμιδωτές βεράντες για μια πρόταση που αλλάζει τον χαρακτήρα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι βεράντες ανθρώπινης κλίμακας γίνονται προέκταση των χώρων γραφείων.

Οι ποικίλοι ημι-ιδιωτικοί χώροι επιμελούνται σε μια σειρά από κάθετα τοπία με την ευελιξία να φιλοξενούν δημιουργικές υπαίθριες εκδηλώσεις. Η ογκομετρική μορφή μοιάζει με κλιμακωτά κουτιά σε συνδυασμό με γεωμετρικά παράθυρα και εκφράζει μια ορθολογική ομορφιά.

Ο σχεδιασμός της πρόσοψης παίζει με τις αποχρώσεις του ροζ και του ασημί, το οποίο, από απόσταση, δημιουργεί ένα φωτεινό αποτέλεσμα που ζωντανεύει με μία προσέγγιση. Πηγή από CLOU architects.

  • Τοποθεσία: Qingdao, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: CLOU αρχιτέκτονες
  • Ομάδα σχεδιασμού: Jan Clostermann, Wenhui Lu, Tait Kaplan, Tiago Tavares, Xiaomeng Su, Dongfang Xie, Yaxi Wang
  • LDI: Beijing Architectural Design Institute of China Construction Corporation
  • Σύμβουλος Πρόσοψης: Huaming Design Group
  • Περιοχή: 10.000 τμ
  • Ολοκλήρωση: 2020
  • Φωτογραφίες: Γου ΤσινγκσάνΠαραχώρηση του CLOU αρχιτέκτονες