Η MAD Architects αποκαλύπτει κατασκευαστικές λεπτομέρειες του Aranya «Cloud Center» – aasarchitecture

Η MAD Architects αποκαλύπτει κατασκευαστικές λεπτομέρειες του Aranya «Cloud Center» – aasarchitecture

Oktober 10, 2022 0 Von admin

Η MAD Architects, με επικεφαλής τον Ma Yansong, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή του «Cloud Center» στην κοινότητα Aranya, Qinhuangdao, μια πόλη λιμάνι 160 μίλια ανατολικά του Πεκίνου, Κίνα, με πληθυσμό άνω των τριών εκατομμυρίων.

Περιλαμβανομένης μιας μεγάλης αίθουσας, μιας γκαλερί και ενός μικρού θεάτρου σε έκταση μόλις 2.500 τετραγωνικών μέτρων, το Κέντρο θα χρησιμεύσει ως ένας πολύ αναγκαίος δημόσιος χώρος τέχνης για την πολυσύχναστη καλλιτεχνική παραθαλάσσια κοινότητα που, απ‘ έξω, θα σηματοδοτήσει το κέντρο της ένα γλυπτό τοπίο που το MAD είχε συλλάβει ως «λευκός πέτρινος κήπος».

Το Cloud Center έχει οριστεί να έχει μια μοναδική αρχιτεκτονική που γίνεται το στοιχείο ενός ευρύτερου περιβάλλοντος. Με μια αντανακλαστική λίμνη, έναν κήπο και τα γύρω δάση, το σύνολο σχηματίζει ένα γαλήνιο ονειρικό τοπίο που οραματίστηκε ο Ma Yansong. Εμπνευσμένη από το σχήμα και την ελαφριά εμφάνιση των νεφών, η γκαλερί στον κύριο όγκο της αρχιτεκτονικής σχεδιάστηκε έτσι ώστε να φαίνεται σαν να επιπλέει πάνω από το κυλιόμενο τοπίο που την περιβάλλει.

Αυτό το αποτέλεσμα κατέστη δυνατό μέσω της δημιουργίας ενός αριθμού δομικών προεξοχών που είναι ενσωματωμένες μέσα στο περίβλημα ως εσωτερικό πλαίσιο χώρου. Οι κύριες και οι δευτερεύουσες αναρτήσεις ζευκτών είναι συγκολλημένες στη χαλύβδινη δομή του πυρήνα, η μεγαλύτερη από τις οποίες έχει μήκος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αυτόν τον τρόπο, η γκαλερί είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς στήλες για να επιτρέψει την εκτέλεση μιας μεγάλης ποικιλίας λειτουργιών, ενώ συγκαλύπτει τα μέσα δομικής της στήριξης. Το βελτιστοποιημένο σύστημα υαλοπετασμάτων και η πολύπλοκη καμπυλόγραμμη γεωμετρία του δημιουργούν ένα ομαλό φινίρισμα με περιορισμένη ποσότητα διπλού καμπυλωμένου γυαλιού ενσωματωμένο στο περίβλημα με αναμενόμενο κόστος κατασκευής.

Ο κύριος όγκος είναι ντυμένος με κουρτινότοιχο από λευκά γυάλινα πάνελ που έχουν σκληρυνθεί, πλαστικοποιηθεί και εκτυπωθεί με λέιζερ για να αντανακλούν το φως του ήλιου, τον ουρανό και το καταπράσινο τοπίο που τον περιβάλλει, το οποίο επίσης σχεδιάστηκε από την MAD Architects ως μια ήρεμη όαση που έρχεται σε αντίθεση με το πολυάσχολη ζωή στην πόλη λίγο πιο πέρα ​​από την περίμετρό της. σαν πραγματικό σύννεφο, το κτίριο θα παίρνει τα χρώματα του ουρανού καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας χάρη στο γυαλιστερό σύστημα επένδυσης του.

Όταν οι επισκέπτες περπατούν από τον θυελλώδη δρόμο προς την κύρια είσοδο του Cloud Center, συναντώνται με μια μεγάλη λίμνη που αντανακλά το κάτω μέρος της λευκής δομής, σαν να ήταν ακριβώς όπως τα πολλά σύννεφα στον ουρανό από πάνω της, για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικός πολλαπλασιασμός ανακλαστικών επιφανειών. Καθώς το Κέντρο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, είναι σημαντικό να υπάρχει προστασία από την θαλάσσια αιολική διάβρωση αναπτύσσοντας ένα στιβαρό αδιάβροχο και θερμομονωτικό στρώμα κάτω από τον τοίχο.

Επίσης, ορισμένα κενά μεταξύ των πάνελ της πρόσοψης σχεδιάστηκαν για σκοπούς συλλογής και αποστράγγισης νερού για να αποτρέψουν τη στασιμότητα του νερού στο περίβλημα του κτιρίου. Το «αιωρούμενο» αποτέλεσμα επιτυγχάνεται περαιτέρω με τη χρήση γυαλιού από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο ισόγειο κάτω από αυτό, όπου η μεγάλη αίθουσα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος του κτιρίου.

Λόγω του ίδιου δομικού πλαισίου χώρου που υποστηρίζει τη γκαλερί, η μεγάλη αίθουσα είναι επίσης ουσιαστικά χωρίς κολώνες, επιτρέποντας έτσι στον χώρο να ζωντανεύει από τις προσπάθειες της κοινότητας και την ανακλαστική λίμνη προς την είσοδο. Πέρα από τον άφθονο φυσικό φωτισμό που επιτυγχάνεται από το περιτυλιγμένο γυαλί, μια σειρά από φώτα είναι ενσωματωμένα στη γλυπτική στροβιλιζόμενη οροφή της μεγάλης αίθουσας.

Όταν η περίσταση απαιτεί να υποδιαιρεθούν αυτοί οι κύριοι χώροι σε μικρότερους χώρους – για τα πάντα, από προσωπικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και συνέδρια – μια σειρά από μη φέροντες κινητούς τοίχους μπορούν να διαμορφωθούν σε μια μεγάλη ποικιλία συνθέσεων. Το Aranya Cloud Center βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Πηγή από το MAD.

  • Τοποθεσία: Araya, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: ΤΡΕΛΟΣ
  • Κύριοι υπεύθυνοι συνεργάτες: Ma Yansong, Dang Qun, Yosuke Hayano
  • Υπεύθυνος Συνεργάτης: Liu Huiying, Kin Li
  • Ομάδα σχεδιασμού: Liu Hailun, Chen Hungpin, Li Gang, Edgar Navarrete, Yin Jianfeng, Pittayapa Suriyapee, Luis Torres, Chen Yi-en, Zhang Chao
  • Executive Αρχιτέκτονας/Σχεδιασμός Κατασκευών: Zhongke (Πεκίνο) Architectural Planning & Design Institute Co., Ltd.
  • Σύμβουλος Πρόσοψης: RFR Shanghai, King Glass Engineering Co., Ltd.
  • Σύμβουλος Σχεδιασμού Τοπίου: Beijing Sunshine Landscape Co., Ltd
  • Σύμβουλος Εσωτερικού Σχεδιασμού: Montaigne Design Consulting (Shanghai) Ltd.
  • Σύμβουλος Φωτισμού: Lighting Stories (Beijing) Cultural & Creative Co., Ltd.
  • Σχεδιασμός σήμανσης: Beijing Junyi Rongchuang Cultural Communication Limited Company
  • Σύμβουλος Σκηνικού: Beijing Yaxun Yingda Technology Development Limited Company
  • Ακουστικός Σύμβουλος: Beijing Huaxin Sifang Architectural Technique Company Limited
  • Πελάτης: Shijiazhuang Pharma Group, Aranya
  • Περιοχή τοποθεσίας: 3.853 τ.μ
  • Περιοχή κτιρίου: 2.579 τ.μ
  • Ετος: 2023
  • Φωτογραφίες: CreatARΠαραχώρηση του ΤΡΕΛΟΣ