Νέα προσθήκη για το Berks Nature από την GWWO Architects – aasarchitecture

Νέα προσθήκη για το Berks Nature από την GWWO Architects – aasarchitecture

Oktober 7, 2022 0 Von admin

Η Berks Nature, ο κορυφαίος παράγοντας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος στην κομητεία Berks, άνοιξε το Rookery, μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη και συμφραζόμενη προσθήκη στην υπάρχουσα πανεπιστημιούπολη του The Nature Place την περασμένη άνοιξη. Σχεδιασμένο από αρχιτέκτονες GWWO με έδρα τη Βαλτιμόρη, αυτό το νέο έργο αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων είναι μια προσθήκη στο κτίριο που σχεδίασε για πρώτη φορά η GWWO για το Berks Nature το 2017.

Το Rookery ενισχύει τον αρχικό σχεδιασμό προσφέροντας πρόσθετες εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις για να βοηθήσουν στην προώθηση του μηνύματός τους περί διαχείρισης στην κοινότητα. Η προσθήκη επιτρέπει αυξημένη χωρητικότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Eco-Camp, ενός από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του Berks Nature, και περισσότερο χώρο για εκδρομές μαθητών ανεξάρτητα από τον καιρό.

Μετά το άνοιγμα του The Nature Place το 2017, ο προγραμματισμός επεκτάθηκε πολύ, τόσο πολύ που χρειαζόταν επιπλέον στεγασμένος χώρος στην τάξη για να καλύψει τις απαιτήσεις για εκδρομές, κοινοτικό προγραμματισμό και καλοκαιρινή κατασκήνωση. Αρχικά, η Berks Nature αναζήτησε ένα υπαίθριο περίπτερο για να επεκτείνει τον προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες χώρο προγραμματισμού για ομάδες έως 300 μαθητών.

Ωστόσο, σε συνεργασία με το GWWO για τη μελέτη των επιλογών χωροθέτησης και διαστασιολόγησης για το περίπτερο, ήταν σαφές ότι μια προσθήκη, που σχεδιάστηκε για να καλύψει το υπάρχον κτήριο προσχολικής ηλικίας – και χρησιμοποιώντας υπάρχουσες βοηθητικές εγκαταστάσεις και υποδομές – αύξησε τις συνέργειες εντός του κτιρίου, μείωσε την ενόχληση του χώρου και έκανε το έργο πιο περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο. Επιπλέον, επεκτείνοντας πάνω από το υπάρχον κτίριο, εμφανίζονται όψεις και προοπτικές στον υγρότοπο παρακάτω.

Οι υπαίθριοι χώροι στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο κρατούν την προσθήκη ελαφριά ενώ διπλασιάζουν τη συνολική επιφάνεια του κτιρίου. Η σύνδεση με τη φύση ως κεντρική έννοια είναι εμφανής σε όλα, από την δομημένη μορφή μέχρι τα υλικά μέχρι την ερμηνευτική σήμανση και την εμπειρία του να βυθίζεσαι στη φύση όταν βρίσκεσαι μέσα στην τάξη ή το κατάστρωμα του Rookery.

Η προσθήκη όχι μόνο έχει επεκτείνει τη μαθητική ικανότητα του οργανισμού για εκδρομές και κατασκηνώσεις, αλλά τους επιτρέπει επίσης να φιλοξενούν εκδρομές κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, μεγιστοποιώντας έτσι τις ευκαιρίες για τα παιδιά να μάθουν βυθίζοντας στη φύση. Ονομάστηκε το Rookery από μια αποικία φωλιάζει, η προσθήκη πενταπλασιάζει τον εκπαιδευτικό χώρο του Berks Nature παρέχοντας τρεις νέους χώρους πολλαπλών χρήσεων: μια στεγασμένη εξωτερική τάξη στον τελευταίο όροφο 2.100 τετραγωνικών ποδιών, μια εσωτερική τάξη 2.200 τετραγωνικών ποδιών και ένα αεραγωγό.

Η στεγασμένη τάξη στον τελευταίο όροφο συνδέει την προσθήκη με το υπάρχον κτίριο και παρέχει ευέλικτο χώρο που συνδέεται με την εσωτερική τάξη μέσω ενός λειτουργικού γυάλινου τοίχου. Αυτοί οι δύο χώροι μπορούν να συνδυαστούν για να φιλοξενήσουν έως και 300 επισκέπτες, επιτρέποντας στο Berks Nature να αυξήσει και να διαφοροποιήσει τον εκπαιδευτικό του προγραμματισμό και να φιλοξενήσει μεγαλύτερες σχολικές ομάδες και κοινοτικές εκδηλώσεις. Κάτω από την προσθήκη, ο αεραγωγός έχει θέα στους υγροτόπους και παρέχει πρόσθετο ευέλικτο χώρο προγράμματος για μαθητές προσχολικής ηλικίας και επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου ενός τζακιού για smores.

Επενδυμένο με το ίδιο ανακυκλωμένο ξύλο μανιταριών με το Nature Place, η προσθήκη ενσωματώνεται στο περιβάλλον και εμφανίζεται ως φυσική επέκταση. Όπως συνοψίζει ο Kim Murphy, Πρόεδρος της Berks Nature, «Ένα ρουκέτα είναι μια αποικία φωλιών. Οραματιζόμαστε το Rookery ως ένα μέρος συγκέντρωσης για ολόκληρη την κοινότητα των συμμάχων μας για τη διατήρηση. Αυτός ο πρόσθετος χώρος επιτρέπει στο Berks Nature να αυξήσει σημαντικά τον αντίκτυπό μας στην κοινότητα, βοηθώντας στη σύνδεση χιλιάδων ανθρώπων με τη φύση».

Σχεδιασμένο για να προβάλλει βιώσιμες αρχές που μπορούν να εφαρμόσουν οι επισκέπτες στα σπίτια τους, η προσθήκη διαθέτει φιλικά προς τα πουλιά υαλοπίνακες, αλυσίδες βροχής, βαρέλια βροχής, μόνωση από μαλλί προβάτου, ανακυκλωμένα και ανακυκλωμένα υλικά και αισθητήρες φωτός της ημέρας. Η ερμηνευτική σήμανση και τα γραφικά τοίχου που βρίσκονται παντού βοηθούν στην εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με το οικοσύστημα και τις αρχές διατήρησης της τοποθεσίας.

Το αρχικό κτίριο έχει πιστοποίηση LEED Gold και τιμήθηκε με το AIA Baltimore’s Good Design = Good Business Award για την ικανότητά του να βελτιώνει την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της κομητείας Berks, δημιουργώντας έναν προορισμό όπου θα μπορούσαν να μάθουν καλύτερα και να συνδεθούν με τη φύση. Πηγή από Αρχιτέκτονες GWWO και φωτογραφίες Ευγενική προσφορά του kubany.