Στάδιο Ludwigspark στο Saarbrücken από gmp και sbp – aasarchitecture

Στάδιο Ludwigspark στο Saarbrücken από gmp και sbp – aasarchitecture

Oktober 8, 2022 0 Von admin

Η αρένα στην περιοχή Malstatt στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Σάαρλαντ είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας 1. FC Saarbrücken, η οποία αυτή τη στιγμή παίζει στο 3ο πρωτάθλημα.

Το στάδιο Ludwigspark, το οποίο χρονολογείται από το 1953 και κατασκευάστηκε ως γήπεδο γηπέδου και πίστας και γήπεδο ποδοσφαίρου, επεκτάθηκε ξανά και ξανά και δεν πληρούσε πλέον τα πρότυπα της DFB (Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) για ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου. Η μετατροπή και η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε σε σχέδια από τους αρχιτέκτονες von Gerkan, Marg and Partners (gmp) σε συνεργασία με τον συνεργάτη schlaich bergermann (sbp).

Στο πλαίσιο της μετατροπής σε ένα καθαρό γήπεδο ποδοσφαίρου, οι λωρίδες στίβου παραλείφθηκαν ώστε οι οπαδοί να μπορούν να είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ταυτότητα, η στεγασμένη αντίπαλη εξέδρα –που χρονολογείται από το 1976 και είναι γνωστή ως Εξέδρα των Βικτώρων– και οι ιστοί των προβολέων, που φαίνονται από μακριά, έχουν διατηρηθεί ως ιστορικά ορόσημα.

Η ανώτερη βαθμίδα της κερκίδας των Victors ανακαινίστηκε και μια κάτω βαθμίδα προστέθηκε ως γήινη βαθμίδα τοίχου με καθίσματα. Η κύρια κερκίδα στα νότια και οι κερκίδες στα ανατολικά και δυτικά ανακατασκευάστηκαν και στεγάστηκαν με χρήση ελαφριάς κατασκευής από χάλυβα με υφασμάτινη μεμβράνη.

Η πρόσφατα κατασκευασμένη κεντρική κερκίδα ενσωματώνει τις ειδικές λειτουργίες του σταδίου στην κεντρική οδό με εγκαταστάσεις ομάδας, VIP, επιχειρήσεων και τύπου και χρησιμεύει ως η «νέα διεύθυνση» του σταδίου Ludwigspark. Η ανατολική κερκίδα χτίστηκε μόνο ως όρθια κερκίδα, ενώ η δυτική έχει χώρο και καθίσματα. Περιλαμβάνει επίσης το μπλοκ επισκεπτών με όρθια θέση και καθίσματα.

Δημιουργήθηκε ένα νέο βασικό επίπεδο κυκλοφορίας που συνδέει και τις τέσσερις κερκίδες σε ύψος 7,70 μέτρων, με βάση την υπάρχουσα τοπογραφία του εδάφους του σταδίου. Οι πρόβολες στέγες των νέων κερκίδων διαθέτουν ανοιχτόχρωμη κατασκευή μεμβράνης και, μαζί με την αναβαθμισμένη εξέδρα Victors, ενοποιούν το σύνολο. Οι ανοιχτές γωνιακές περιοχές των κερκίδων επιτρέπουν τη θέα στο δασώδες τοπίο του βουνού Ludwigsberg και έτσι δημιουργούν μια σύνδεση με το εσωτερικό του σταδίου.

Η δομή της οροφής
Οι νέες στέγες της κύριας κερκίδας και αυτές στα ανατολικά και δυτικά στο στάδιο Ludwigspark είναι πρόβολες κατασκευές στις οποίες τα προεξέχοντα χαλύβδινα μέλη καλύπτονται με υφασμάτινη μεμβράνη στέγης. Η φέρουσα κατασκευή βασίζεται σε πλέγμα με απόσταση 8,80 μέτρων. Κάθε ένα από τα χωράφια πλάτους 8,80 μέτρων υποστηρίζεται από πλευρικές καμπύλες δοκούς, οι οποίες με τη σειρά τους στηρίζονται σε στηρίγματα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στο πίσω άκρο, η οροφή σταθεροποιείται από κάθετα μέλη. Το νερό της βροχής απορρίπτεται στο πίσω μέρος μέσω της μικρής κλίσης της οροφής. τα κατακόρυφα μέλη χρησιμεύουν και ως σωλήνες αποχέτευσης. Οι πρόβολοι δοκοί συνδέονται μεταξύ τους με λοξές αψίδες από χάλυβα που εκτείνονται παράλληλα με τις κερκίδες, οι οποίες χρησιμεύουν επίσης ως υποδομή της μεμβράνης ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν οριζόντια σταθερότητα. Αυτό δημιουργεί ένα άκρο οροφής που τονίζει τη διαφάνεια και την ελαφριά φύση της δομής. Πηγή ανά gmp και sbp.

  • Τοποθεσία: Saarbruecken, Γερμανία
  • Αρχιτέκτονας: gmp και sbp
  • Σχέδιο: Volkwin Marg με τον Christian Hoffmann
  • Υπεύθυνος έργου: Jörg Greuel
  • Αγωνιστική ομάδα: Michael Koenig, Christoph Salentin
  • Ομάδα λεπτομερούς σχεδιασμού: Dennis Barg, Juri Fastenau
  • Συνεργασία: schlaich bergermann partner (sbp), Στουτγάρδη
  • Υπηρεσίες εγκατάστασης: Paulus engineering office, Essen
  • Υποδομές, κυκλοφορία και εξωτερικά έργα: WSV Ingenieure, Saarbrücken
  • Εργοτάξιο / Μόλυνση: Δρ. Jung & Lang Engineers, Saarbrucken
  • Πυροπροστασία, Φυσική Κτιρίων και Ακουστική: HHP West GmbH, Bielefeld / ISRW Klapdor GmbH, Ντίσελντορφ
  • Είδη και Προστασία του Περιβάλλοντος: agstaUMWELT GmbH, Völklingen
  • Πελάτης: Saarbrucken State Capital
  • Θέσεις: 10.000
  • Όρθιος χώρος: 6.000
  • Ολοκλήρωση: 2021
  • Φωτογραφίες: Marcus Bredt, Ευγενική προσφορά του gmp