10³ Boutique Hotel by LQS Architects – aasarchitecture

10³ Boutique Hotel by LQS Architects – aasarchitecture

Oktober 9, 2022 0 Von admin

Το έργο βρίσκεται στην πόλη Maoyang στην ακτή της πόλης Ningbo, στην επαρχία Zhejiang. Το οικόπεδο είναι ένα τυπικό οικόπεδο με τις τρεις πλευρές του να περιβάλλεται από βουνά και η μία πλευρά να βλέπει στη θάλασσα. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά σε ένα γραφικό σημείο, έτσι ο πελάτης ήθελε να το χτίσει σε ξενοδοχείο και περίμενε να λάβει υψηλά κέρδη.

Με σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού, η LQS Architects έκανε αυτό το λευκό κυβικό κτίριο να ξεχωρίζει μοναδικά ανάμεσα στο περιβάλλον του. Έχει γίνει ορόσημο σε αυτήν την περιοχή και έχει κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των νέων. Το 10³ Boutique Hotel πήρε το όνομά του από το μέγεθος ενός κοινού αγροτικού οικοπέδου στην Κίνα, το οποίο είναι συνήθως όγκος 101010μ, 10³.

Για αυτό το έργο, η ομάδα σχεδιασμού σκόπευε να σπάσει το στερεότυπο των κοινών σπιτιών υιοθετώντας ένα γεωμετρικό σχήμα, προωθώντας έτσι την ποικιλομορφία του σχεδιασμού των σπιτιών. Η ομάδα σχεδιασμού μετέτρεψε δημιουργικά έναν αρχικά θαμπό βυθισμένο ημιυπόγειο χώρο σε πισίνα με τη χρήση plexiglass, καθιστώντας τον ένα αποκορύφωμα του έργου.

Η πλατφόρμα του τελευταίου ορόφου χρησιμοποιείται πλήρως για την αύξηση του χώρου για το ξενοδοχείο. Οι προσόψεις διαθέτουν ισχυρές τρισδιάστατες τομές και γλυπτά εφέ, που ενισχύουν την ταυτότητα του κτιρίου. Στην Κίνα, η παροχή γης ελέγχεται αυστηρά. Το οικόπεδο του έργου είναι περίπου εκατό τετραγωνικά μέτρα (10*10μ).

Μια πρόκληση ήταν ο τρόπος βελτίωσης του ποσοστού αξιοποίησης του οικοπέδου και ο σχεδιασμός πιο άνετων χώρων διαβίωσης σε μια περιορισμένη περιοχή. Άλλες προκλήσεις έγκεινται στον περιορισμένο προϋπολογισμό και στον τρόπο υλοποίησης ενός μινιμαλιστικού αρχιτεκτονικού στυλ και των κεκλιμένων κατασκευών σε μία πρόσοψη. Επιπλέον, η συνεργασία με την αντιεπαγγελματική ομάδα κατασκευής που αποτελείται από ντόπιους χωρικούς ήταν επίσης ένα από τα εμπόδια σε αυτό το έργο.

Για να ενισχύσει το ποσοστό αξιοποίησης της γης, η LQS Architects ανέσκαψε το οικόπεδο σε βάθος 0,9 μέτρων, το οποίο αύξησε το ύψος της οροφής στα 3,1 μέτρα και δημιούργησε έναν ημιυπόγειο χώρο για να φιλοξενήσει το σαλόνι και την τραπεζαρία. Εν τω μεταξύ, μια πισίνα από πλεξιγκλάς τοποθετήθηκε στην αυλή, η οποία φέρνει μια οπτική εστίαση στο σαλόνι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής του έργου, η ομάδα σχεδιασμού επικοινώνησε στενά με τους εργάτες της κατασκευής σχετικά με τα σχέδια, τα μοντέλα και τις αποδόσεις, και ως εκ τούτου πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα τελικά. Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, η εξοικονόμηση γης και η βελτίωση της χρήσης γης έχει γίνει ένας σημαντικός στόχος.

Μέσα σε μια σχετικά περιορισμένη έκταση οικοπέδου, η ομάδα σχεδιασμού δημιούργησε ένα κτίριο που συνδυάζει την κυρίαρχη αισθητική και εξαιρετικές λειτουργίες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το έργο απέφερε σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Επί του παρόντος, το ξενοδοχείο είναι πάντα πλήρως κρατημένο. Έχει γίνει ένα επιτυχημένο μοντέλο κατασκευής αγροτικών ιδιωτικών κατοικιών στην Κίνα. #Πηγή από την LQS Architects.

  • Τοποθεσία: Πόλη Maoyang, κομητεία Xiangshan, πόλη Ningbo, επαρχία Zhejiang, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: LQS Architects
  • Επικεφαλής Σχεδιαστές: Lu Qishui, Ma Qing, Li Guobin
  • Ομάδα σχεδιασμού: Zhang Shijie, Rao Lixiao
  • Περιοχή Έργου: 550 τετραγωνικά μέτρα
  • Ολοκλήρωση: 2021
  • Φωτογραφίες: Lu Qishui, Ma Qing, Ευγενική προσφορά των LQS Architects