Audi Pop-Up Pavilion από την ArchUnits – aasarchitecture

Audi Pop-Up Pavilion από την ArchUnits – aasarchitecture

Oktober 7, 2022 0 Von admin

Η ArchUnits σχεδίασε το Pavilion για το Audi A8L Horch. Το μουντό και καθαρό pop-up περίπτερο, που διασταυρώνεται με το φως και το σκοτάδι, έχει παρουσιαστεί στο Sanlitun, στο Πεκίνο, και στο Chunxi Road, στο Chengdu. Το Πεκίνο είναι η πρώτη στάση για το Audi Pavilion.

Βρίσκεται στο Sanlitun, απέναντι από το πολυσύχναστο Sanlitun Taikoo Li. Αυτή η οδική διασταύρωση έχει απίστευτη κίνηση πεζών. Αν και ο χώρος είναι μόνο 150μ2, ο αρχιτέκτονας θέλει το προσωρινό περίπτερο να είναι «στήριγμα» ανάμεσα στα πλήθη, αντανακλώντας την κομψότητα και την κομψότητα που ενσωματώνει η μάρκα.

Φως και σκιά έξω
Το κύριο σώμα του περιπτέρου είναι επομένως σχεδιασμένο ως ένας απλός και καθαρό λευκός φωτεινός κύβος. Η ηρεμία του έρχεται σε αντίθεση με τη συνεχή ροή των ανθρώπων. Είναι ένας λευκός κύβος γεμάτος φως και σκιά: όταν ο ήλιος λάμπει, το λευκό μεταφέρει τις σκιές των δέντρων σαν καμβάς. όταν ο ήλιος δύει στο σούρουπο, το απαλό φως από το εσωτερικό κάνει το λευκό να φαίνεται κρυστάλλινο και ζεστό.

Το άλλο μικρότερο πράσινο μπλοκ καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου, της γκαλερί, της ρεσεψιόν και του σαλονιού. Η δυαδική ένωση των δύο οικοδομικών τετραγώνων αφήνει δύο γωνίες της τοποθεσίας για αστικό δημόσιο χώρο: η μία λειτουργεί ως φραγμός για την είσοδο και η άλλη παρέχει συγκεκριμένο χώρο στάσης για την πολυσύχναστη διάβαση του δρόμου. Η πρόσοψη, κατασκευασμένη από αλουμίνιο και πολυανθρακικό, λαμπυρίζει με δυναμικά ελαφριά μέτωπα, εμπνευσμένα από τους προβολείς αιχμής.

Φως και σκοτάδι μέσα
Το εσωτερικό του κτιρίου διατηρεί τη λογική και την ατμόσφαιρα που συνάδει με αυτή του εξωτερικού. Από έξω, τα δύο μπλοκ φαίνονται ως ένα συμπαγές και ένα κενό, ένα πράσινο και ένα λευκό. γίνονται αντιληπτά και τα εσωτερικά τους, ένα σκοτεινό και ένα ανοιχτό, ένα στενό και ένα φαρδύ. Αυτή η δραματική ένταση του χώρου εμπλουτίζει τα χωρικά στρώματα μέσα στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων των 120m2, επεκτείνοντας την εμπειρία του επισκέπτη και αποκτώντας μια αντίληψη του χώρου μεγαλύτερου από το πραγματικό του μέγεθος.

Η ξενάγηση ξεκινά στον σκοτεινό χώρο, που αντιπροσωπεύει την κλασική κληρονομιά της μάρκας. Η εγκατάσταση φωτισμού σε συνδυασμό με το λογότυπο Horch δημιουργεί ένα οπτικά εντυπωσιακό τούνελ για την πρώτη χωρική εντύπωση των επισκεπτών. Στη συνέχεια, η περιοδεία μετατρέπεται σε ένα σαλόνι, όπου η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή και premium, και όπου εκτίθεται η 100χρονη ιστορία του Horch.

Η λευκή αίθουσα είναι η κύρια αίθουσα εκθέσεων με φουτουριστικό στυλ φωτεινότητας. Η εμπειρία του χρόνου και του χώρου ανοίγεται μετά από ένα ταξίδι στο σκοτεινό τούνελ και το σαλόνι. Οι αρχιτέκτονες πειραματίστηκαν με υλικά και εφέ φωτισμού προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η καθαρή και πλούσια λευκότητα θα γίνει αντιληπτή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Με τη χρήση της διπλής στρώσης από ημιδιαφανές γυαλί που εναλλάσσεται με γραμμικό φως πλύσης τοίχων στο μεταξύ, επιτυγχάνεται μια λεπτή ισορροπία διαφάνειας. Φιλτράρει τον θόρυβο του πλήθους και ο απαλός φωτισμός δημιουργεί ένα παρθένο περιβάλλον για την προβολή του αυτοκινήτου, ενώ οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να αισθάνονται τον καιρό και το φως μέσα, τις ηλιόλουστες και συννεφιασμένες μέρες, μέρα και νύχτα, όλα με διαφορετικές αισθήσεις. Πηγή από ArchUnits.

  • Τοποθεσία: Sanlitun Beijing, Chunxi Road Chengdu, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: ArchUnits
  • Ομάδα σχεδιασμού: ZHANG Shuojiong, NI Chenhao
  • Σύμβουλος Φωτισμού: ZHANG Chenlu
  • Εργολάβος: Χώρος Δημιουργίας
  • Περιοχή: 120 m2
  • Κατασκευή: 2022.01
  • Φωτογραφίες: ZHU YumengΕυγενική προσφορά του ArchUnits