Harmonia 1250 by Triptyque Architecture – aasarchitecture

Harmonia 1250 by Triptyque Architecture – aasarchitecture

Oktober 9, 2022 0 Von admin

Το Harmonia 1250, που πήρε το όνομά του από τη διεύθυνσή του στο Σάο Πάολο, διεκδικεί τη διαφοροποίηση ως κύρια αξία, προτείνοντας την αρχιτεκτονική ως εργαλείο για τη βελτίωση της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών κοινών και χρήσεων και για την επανεξέταση του παραδοσιακού μοντέλου «κτηρίων που μοιάζουν με κουτί» που κυριαρχεί στο αγορά ακινήτων.

Αντί για κλειστές κατασκευές που στρέφονται προς τα μέσα εξ ορισμού, η Triptyque δημιούργησε μια ανοιχτή δομή, συνδεδεμένη προς τα έξω και με πολλαπλές όψεις. Αυτό το έργο αναδιοργανώνει τα βασικά στοιχεία των ορθολογιστικών κατασκευών (σκάλες, ανελκυστήρες, διάδρομοι, τουαλέτες κ.λπ.) σύμφωνα με τρία θέματα: σχέση με τον αστικό χώρο, με το έδαφος. ποιότητα εξαερισμού, θέασης και φωτισμού διαμερισμάτων και χώρων εργασίας. ενσωμάτωση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το ακανόνιστου σχήματος οικόπεδο όπου κατασκευάστηκε η Harmonia, που αποτελείται από πολλά μικρά προϋπάρχοντα οικόπεδα, ενέπνευσε τη δημιουργία ενός κτιρίου με δύο προεξέχοντα άκρα που ενώνονται με ένα επίμηκες σώμα που λειτουργεί σαν διάδρομος, συνδέοντας και τις δύο πλευρές με μια κεντρική περιοχή με κάθετη κυκλοφορία.

Οι επάνω όροφοι, που προορίζονται για οικιακή χρήση, έχουν διαφορετική υλικότητα, γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη μικτού προγράμματος. Με ένα κάθετο πρόγραμμα καταστημάτων, γραφείων και διαμερισμάτων κατοικιών, το Harmonia 1250 βρίσκεται στην πολυσύχναστη γειτονιά Vila Madalena και προμηνύει μια νέα γενιά κτιρίων μικτής χρήσης στο Σάο Πάολο.

Το ισόγειο είναι οπτικά διαπερατό και συμπεριφέρεται σαν ενεργή πρόσοψη που διασχίζεται από πολλές προσβάσεις. Σε κάθε όροφο, οι εσωτερικοί χώροι εκτείνονται προς τα έξω σε άμεση συνέχεια, προσφέροντας θέα στο εξαιρετικό αστικό πανόραμα της πόλης.

Οι προσόψεις των γραφείων της Harmonia είναι, στην πραγματικότητα, βεράντες που προστατεύονται από μεταλλικές σόλες και ένα φυτικό στρώμα, που σχηματίζουν ένα δέρμα που καλύπτει και προστατεύει το κτίριο ενώ το διατηρεί «αναπνεύσιμο» και ανοιχτό στην πόλη. Οι γλάστρες που τοποθετούνται στις προσόψεις ποτίζονται με ένα ενσωματωμένο σύστημα σταγόνων, σχεδιασμένο να εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση νερού.