House & Restaurant by junya.ishigami+associates – aasarchitecture

House & Restaurant by junya.ishigami+associates – aasarchitecture

Oktober 8, 2022 0 Von admin

Το έργο είναι μια κατοικία/εστιατόριο για έναν ιδιοκτήτη γαλλικού εστιατορίου. Είναι ένας παλιός μου φίλος και ήταν αυτός που παρήγγειλε τα τραπέζια για ένα εστιατόριο. Μου ζητήθηκε να σχεδιάσω ένα κτίριο όσο το δυνατόν πιο «βαρύ». «Θέλω μια αρχιτεκτονική της οποίας η βαρύτητα θα αυξανόταν με τον καιρό», είπε.

«Δεν μπορεί να είναι τεχνητά ομαλή, αλλά κάτι με την τραχύτητα της φύσης. Οι αυθεντικές κουζίνες απαιτούν ένα τέτοιο μέρος.» Μου είπε επίσης ότι «πρέπει να φαίνεται σαν να ήταν εκεί και θα συνεχίσει να είναι εκεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο που εδραιώθηκε εδώ και καιρό. Λαχταρούσε κάτι που να είναι και σπίτι και εστιατόριο, κάτι που θα μπορούσε να περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Τώρα, καλεί τους επισκέπτες στο εστιατόριο όπως θα καλούσε φίλους στο σπίτι του και με κάποιον ειδικό, τους άφηνε να μπουν στο σαλόνι ή ακόμα και να διανυκτερεύσουν. Όταν το εστιατόριο είναι κλειστό, η αίθουσα χρησιμεύει ως χώρος για να περνάει χρόνο η οικογένεια ή να σπουδάζουν τα παιδιά. Το σχέδιο είναι διατεταγμένο με το εστιατόριο στα βόρεια και την κατοικία στα νότια.

Για να πάνε πέρα ​​δώθε μεταξύ των χώρων, μπορούν να περπατήσουν μέσα από οποιαδήποτε από τις τρεις αυλές που τους χωρίζουν. Όσον αφορά την κατασκευή, συλλάβαμε μια διαδικασία διαρκούς κοινής χρήσης, αποδοχής και αναφοράς των ανακριβειών και των ατυχημάτων που συνέβησαν στην τοποθεσία για να δημιουργήσουμε μια αρχιτεκτονική που εσωτερικεύει τις φυσικές στρεβλώσεις και αβεβαιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, σκάψαμε μια τρύπα στο έδαφος για να ρίξουμε μπετόν, σκάψαμε τον όγκο και στερεώσαμε τζάμια για να δημιουργήσουμε εσωτερικό χώρο. Πρώτον, ένα μαζικό μοντέλο που πέρασε από αμέτρητες τροποποιήσεις μετατράπηκε σε τρισδιάστατα δεδομένα. Στη συνέχεια, τα δεδομένα τρισδιάστατων συντεταγμένων εισήχθησαν σε ένα όργανο έρευνας συνολικού σταθμού (TS) για τον προσδιορισμό των σημείων που χρησιμοποιεί ένα σύστημα πλοήγησης για την οδήγηση πασσάλων.

Ταυτόχρονα, οι εργάτες στις κατασκευές έσκαψαν την τρύπα χειροκίνητα για ακρίβεια ενώ επιβεβαίωναν συνεχώς τη θέση και το σχήμα σε ένα iPad. Απροσδόκητοι παράγοντες όπως η ανάπτυξη χόρτου, η κατάρρευση του εδάφους ή σφάλματα λόγω χειρωνακτικής εργασίας έγιναν όσο το δυνατόν περισσότερο ανεκτοί. Όταν η κατασκευή ανασκάφηκε μετά τη στερεοποίηση του σκυροδέματος, στριμώχτηκε με λάσπη.

Με το εύρος στη γεωλογία, η φύση και η εμφάνιση του εδάφους διέφεραν από τόπο σε τόπο. Αρχικά σχεδιάζαμε να ξεπλύνουμε τη βρωμιά για να αποκαλύψουμε μια γκρίζα κατασκευή από σκυρόδεμα. Ωστόσο, μας έκανε εντύπωση το πώς φαινόταν με χώμα που αποφασίσαμε να το αφήσουμε ως έχει. Τότε ήταν που αισθανθήκαμε την ατμόσφαιρα ενός σπηλαίου και αποφασίσαμε να επανασχεδιάσουμε το κτίριο με μια νέα εικόνα.

Κατά τον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, οπτικοποιήσαμε σε τρισδιάστατες εικόνες τις διαφορές μεταξύ των σχεδίων σχεδίασης και των πραγματικών επιφανειακών συντεταγμένων της ανασκαμμένης κατασκευής. Αυτή η διαδικασία αποκάλυψε νέους χώρους που δεν είχαμε προβλέψει να προκύψουν από τις αλληλεπικαλυπτόμενες αποκλίσεις. Ανακαλύψαμε τέτοια μέρη και ενημερώσαμε τον τρόπο να κατοικήσουμε την αρχιτεκτονική ανάλογα. Έτσι η διαδικασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ανατράπηκε,

Για αναφορά στη δομή για τον προσδιορισμό των σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης και του αριθμού των τεμαχίων γυαλιού, της διάταξης και του μεγέθους των επίπλων, καθώς και των θέσεων και των λεπτομερειών των εγκαταστάσεων του MEP. Για παράδειγμα, η θέση στερέωσης του γυαλιού προσαρμόστηκε με βάση τις πραγματικές επιτόπιες μετρήσεις και χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα σάρωσης 3D για να επαληθευτεί ότι το γυαλί δεν θα σπάσει χτυπώντας τη δομή κατά την κατασκευή ούτε ανοίγοντας/κλείνοντας και για να ρυθμιστεί η θέση των μεντεσέδων.

Για την απλούστευση της υδραυλικής διαδρομής, η παροχή νερού και η αποχέτευση σχεδιάστηκε να διέρχονται από τις τρεις αυλές σε ευθεία γραμμή και τοποθετήθηκαν βρύσες, σωλήνες αποχέτευσης, αεραγωγοί κ.λπ. για να εισχωρήσουν τα τζάμια στα δωμάτια. Αποδεχόμενοι αβεβαιότητες, η μάζα του σκυροδέματος θα μετατραπεί σταδιακά σε αρχιτεκτονική μέσω κοπής και δοκιμής. Ο ιδιοκτήτης θα ξεκινήσει μια ζωή εδώ, θα διευθύνει ένα εστιατόριο και θα συνεχίσει να ανανεώνει αυτό το μέρος. Πηγή junya.ishigami+associates.

  • Τοποθεσία: Ube, Yamaguchi, Ιαπωνία
  • Αρχιτέκτονας: junya.ishigami+συνεργάτες
  • Υπεύθυνος αρχιτέκτονας: Junya Ishigami, Taeko Abe, Jaehyub Ko, Takuya Nakayama
  • Δομική Μηχανική: Jun Sato δομικοί μηχανικοί
  • Υπεύθυνος Μηχανικός: Jun Sato, Yoshihiro Fukushima
  • Σύμβουλος φωτισμού: Σχεδιασμός φωτισμού Izumi Okayasu
  • Κουρτίνα: Yoko Ando Design
  • Γενικός Ανάδοχος: Akita Kensetsu Co., Ltd.
  • Υπεύθυνος: Masato Akita, Gaku Matsumoto, Takaki Fukuda, Takuya Nakayama, Akane Enda, Yuki Inoue
  • ευρωβουλευτής: Echo Μηχανικός Υδραυλικός
  • Τοπίο: ΜΟΝΟΣ
  • Ποτήρι: Meiji Glass Company Limited
  • Αναπόσπαστο εξάρτημα: Yanagiya
  • Επιπλα: Gotanda Seisakusho Co., Ltd.
  • Έπιπλα RC: IDWorks
  • Πελάτης: Motonori Hirata
  • Περιοχή τοποθεσίας: 914,69 m2
  • Περιοχή κτιρίου: 270,72 m2
  • Συνολική επιφάνεια ορόφου: 195,41 m2
  • Κατασκευή: 2022.3
  • Φωτογραφίες: Παραχώρηση του junya.ishigami+συνεργάτες