NEXT Delft by Ector Hoogstad Architects – aasarchitecture

NEXT Delft by Ector Hoogstad Architects – aasarchitecture

Oktober 5, 2022 0 Von admin

Βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη TU Delft (NL), η νέα κατασκευή παρέχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τις νεοφυείς επιχειρήσεις να δοκιμάσουν νέες τεχνικές, να αναπτύξουν πρωτότυπα, να συναντηθούν και να μοιραστούν ιδέες. Η ολλανδική εταιρεία Ector Hoogstad Architects σχεδίασε το κτίριο βιώσιμου επιταχυντή για τον κατασκευαστή του έργου Stone22 και τον ιδιοκτήτη του ASR Dutch Science Park Fund.

Είναι απαραίτητο για το Ντελφτ ως περιοχή –καθώς και για την Ολλανδία συνολικά– να προσφέρει κατάλληλη στέγαση σε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν βγει από το οικοσύστημα γνώσης του TU Delft. Διαμορφώνουν τη μελλοντική μας οικονομία, τελικά. Η NEXT Delft παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για πολλά υποσχόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και να αναπτύξουν πρωτότυπα. Λειτουργεί επίσης ως χώρος συνάντησης, αλληλεπίδρασης, συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών από εξωτερικές ταλαντούχες νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας.

Ωριμάστε με μια δημιουργική ανατροπή
Το κτίριο αποτελείται από τέσσερις ορόφους που επικεντρώνονται γύρω από ένα αίθριο. Το ισόγειο προσφέρει εγκαταστάσεις παραγωγής διπλού ύψους, γνωστές ως χώρος κατασκευής, ο πρώτος όροφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως χώρος κατασκευής είτε ως χώρος γραφείου. Οι δύο τελευταίοι όροφοι είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι σε χώρους γραφείων.

Στην ηλιόλουστη νότια πλευρά του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί ένα γήπεδο φαγητού και μια εξωτερική βεράντα, και τα δύο ανοιχτά για το ευρύ κοινό. Στο εσωτερικό, η ατμόσφαιρα ταιριάζει με την ατμόσφαιρα των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών τεχνολογίας: ζεστή και φιλόξενη αλλά με λίγο πλεονέκτημα και αρκετά «μεγαλωμένη» για να εντυπωσιάσει τους μεγάλους επενδυτές (και τους ανταγωνιστές). Η κοινωνική καρδιά του κτιρίου είναι το αίθριο.

Αυτός είναι ο χώρος γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η κοινωνική ζωή του κτιρίου και έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί συνεργασίες και εκθέσεις και παρέχει πρόσβαση στο αμφιθέατρο και στο κέντρο συσκέψεων. Η ξύλινη σκάλα που μοιάζει με χλωρίνη προσκαλεί πραγματικά τους δημιουργικούς να τη χρησιμοποιήσουν ως σκηνή, είτε για παρουσιάσεις είτε για να επιδείξουν τα προϊόντα και τις δραστηριότητές τους.

Βιώσιμο και κυκλικό
Η απλότητα και η βιωσιμότητα ήταν βασικοί μοχλοί στο σχεδιασμό. Μια καθαρή, ελαφριά και αποσπώμενη πρόσοψη αποτελεί τη βάση της κατασκευής. Το εξωτερικό του κτιρίου είναι ένα παιχνιδιάρικο και συναρπαστικό πάντρεμα υψηλής τεχνολογίας και απλότητας.

Η πρόσοψή του διαθέτει πηχάκια από διπλωμένο και διάτρητο χάλυβα που εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να διακυβεύεται η θέα του περιβάλλοντος ή η είσοδος του φωτός της ημέρας. Οι προεξοχές του προσδίδουν στο κτίριο μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του αίθριου είναι ο ξύλινος φεγγίτης, γεμάτος με διαφανή μαξιλάρια αέρα. Το κτίριο είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό και η οροφή θα χρησιμοποιηθεί φυσικά για την απόκτηση ηλιακής ενέργειας.

Η χρήση ξύλου, το άφθονο πράσινο και το άφθονο φως της ημέρας διασφαλίζουν ότι το NEXT Delft είναι ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν επιλεγεί για τις εξαιρετικές δυνατότητες επαναχρησιμοποίησής τους, γεγονός που καθιστά το σχέδιο της NEXT Delft κυκλικό επίσης. Το κτίριο θα έχει πιστοποίηση BREEAM Excellent.

Σε προετοιμασία: Φάση II
Το NEXT Delft θα ολοκληρωθεί σε δύο διαφορετικές φάσεις και τελικά θα έχει περίπου 20.000 m2 επιφάνειας. Η πρόσφατα ολοκληρωμένη πρώτη Φάση 1 περιλαμβάνει λίγο περισσότερο από το ήμισυ αυτού. Η ενοικίαση της Φάσης 1 ήταν τόσο επιτυχημένη που οι προετοιμασίες για την επόμενη φάση έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Προνοητικότητα οδήγησε στο σχεδιασμό μιας αποσπώμενης πρόσοψης που μπορεί κανείς εύκολα να αφαιρέσει και να επανατοποθετήσει στον εκτεταμένο όγκο της Φάσης 2. Παρόμοια με το κτίριο της Φάσης 1, ο νέος εκτεταμένος όγκος της Φάσης 2 θα διαθέτει κεντρικό αίθριο, ξύλο και άφθονο πράσινο. Το πρόγραμμα θα υπάρχει επίσης κατασκευαστικού χώρου και χώρου γραφείων. Πηγή από Ector Hoogstad Architects.

  • Τοποθεσία: Delft Campus South, Ντελφτ, Ολλανδία
  • Αρχιτέκτονας: Ector Hoogstad Architects
  • Κατασκευή: IMd Consulting Engineers
  • Μηχανική κτιριακών υπηρεσιών, δομική μηχανική και μηχανική πυρασφάλειας: Nieman Consulting Engineers
  • Εσωτερική διακόσμηση: Η EHA σε συνεργασία με την Up Architects
  • Διαχείριση κόστους κτιρίου: IGG Building Economics
  • Ιδιοκτήτης: Ταμείο ASR Dutch Science Park Fund
  • Πελάτης: Stone22
  • Κατάσταση: 2022 (φάση 1)
  • Φωτογραφίες: Marcel van der BurgΠαραχώρηση του Ector Hoogstad Architects