Polaris – LVNL by Ector Hoogstad Architects – acearchitecture

Polaris – LVNL by Ector Hoogstad Architects – acearchitecture

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Polaris

Η διασφάλιση ασφαλών ροών εναέριας κυκλοφορίας στην Ολλανδία είναι ευθύνη του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, γνωστής και ως LVNL. Υψηλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες φρουρούν στενά τον ολλανδικό ουρανό από τα κεντρικά γραφεία της LVNL στο αεροδρόμιο Schiphol και οργανώνουν ασφαλή διέλευση για όλους.

Λόγω της απαραίτητης και μεγάλης κλίμακας ανακαίνισης της υπάρχουσας αίθουσας επιχειρήσεων και λόγω της επιθυμίας της LVNL να έχει επιπλέον χώρο για εκπαίδευση και έκτακτες ανάγκες, κατασκευάστηκε ένα δεύτερο κτίριο απέναντι από το δρόμο, το Polaris.

Εκτός από τη νέα αίθουσα επιχειρήσεων, το νέο κτίριο περιλαμβάνει επίσης γραφεία, πρόσθετες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και τεχνικές εγκαταστάσεις. Μια γέφυρα μήκους 35 μέτρων κατά μήκος του δρόμου συνδέει το νέο κτίριο με το υπάρχον. Τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης βρίσκονται στη νότια πλευρά του κτηρίου και προσφέρουν θέα στα υπάρχοντα κεντρικά γραφεία του LVNL.

Η διάφανη πρόσοψη έχει γυάλινες πηχάκια με μεταξωτό πλέγμα – το σχήμα των οποίων είναι εμπνευσμένο από τη διατομή του πτερυγίου ενός αεροπλάνου – που εμποδίζουν το κτήριο να θερμανθεί υπερβολικά ή να επιτρέψει στο πολύ φως της ημέρας να εισέλθει στις εγκαταστάσεις. Η αίθουσα χειρουργείων βρίσκεται στην κορυφή της πλίνθου που φιλοξενεί επίσης διάφορες εγκαταστάσεις.

Η πρόσοψή του είναι κατασκευασμένη από γυάλινα πάνελ που αντικατοπτρίζουν τον διαρκώς μεταβαλλόμενο ολλανδικό ουρανό. Τόσο η βορειοανατολική όσο και η βορειοδυτική γωνία έχουν γωνία προς τα πάνω για να παρέχουν μια ευρέως ανοιχτή θέα του ουρανού από πάνω. Η πλατφόρμα φαίνεται και από την κύρια αίθουσα επιχειρήσεων.

Η γέφυρα μεταξύ της παλιάς και της νέας κατασκευής είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σημείο πρόσβασης στο άλλο κτίριο. Η εξαιρετικά φαρδιά γέφυρα έχει σχεδιαστεί ως κοινόχρηστος χώρος συνάντησης που προσελκύει εξίσου κόσμο και από τις δύο πλευρές. Και η μοναδική κατασκευή «δικτυωτό καλσόν» της γέφυρας προσθέτει αναμφισβήτητο χαρακτήρα. Πηγή από Ector Hoogstad Architects.