Suzhou Joy Breeze by Benoy – aasarchitecture

Suzhou Joy Breeze by Benoy – aasarchitecture

Oktober 10, 2022 0 Von admin

Το Suzhou Joy Breeze είναι το πρώτο εμπορικό έργο που κατασκευάστηκε από τη θυγατρική της COFCO, Grandjoy Holdings Group, στο νότιο Jiangsu, και είναι το πρώτο βήμα της εταιρείας για την εδραίωσή τους στην περιοχή. Το σχέδιο βρίσκεται στην περιοχή Xiangcheng, το νέο κέντρο του Suzhou. Το Suzhou Joy Breeze προορίζεται να είναι το εμβληματικό έργο στη σειρά προϊόντων Joy Breeze και αναμένεται να γίνει το επόμενο εμπορικό ορόσημο με σημαντική ταυτότητα επωνυμίας.

Η θέση της επωνυμίας της νέας σειράς προϊόντων Joy Breeze του Ομίλου Grandjoy Holdings ορίζεται ως «άνετη, μοντέρνα, χαλαρωτική και κομψή». Όσον αφορά τα καταστήματα, το Suzhou Joy Breeze έχει προσελκύσει σχεδόν 400 εγχώριες και ξένες premium μάρκες, εκ των οποίων πάνω από το 40% είναι πρώτα καταστήματα ή ναυαρχίδες και πάνω από το 50% είναι επωνυμίες lifestyle που απευθύνονται σε αγοραστές της μεσαίας τάξης. Το Suzhou Joy Breeze βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δίπλα στη γραμμή 4 του μετρό και στην οδό Middle Ring Expressway.

Βρίσκεται κοντά στον αναπτυξιακό άξονα βορρά-νότου Renmin Road της πόλης και κοντά σε ολοκληρωμένες κατοικίες και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Δίπλα στο κεντρικό πάρκο 21,7 km² της πόλης και στο μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο μαιευτηρίου και παιδικής υγείας της Suzhou, το Suzhou Joy Breeze συγκεντρώνει τους καλύτερους πόρους της πόλης με βάση την κοινότητα σε μια ασυναγώνιστη τοποθεσία. Με συνολική έκταση κατασκευής περίπου 330.000 m², το έργο περιλαμβάνει ένα εμπορικό κέντρο, έναν εμπορικό δρόμο, έναν κόμβο δημόσιας συγκοινωνίας P+R και ένα ανεξάρτητο κτίριο στάθμευσης με 3.000 θέσεις στάθμευσης.

Το έργο είναι αναγνωρίσιμο για τις τεράστιες δημόσιες πλατείες, τις ποικίλες δραστηριότητες και τους χώρους αναψυχής. Αυτά τα διάφορα τμήματα συνδέονται με μια οδό πολλαπλών επιπέδων που συνδέει το υπόγειο και το υπέργειο επίπεδο και επιτρέπει στους χρήστες να πλέουν στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ των διαφορετικών ορόφων. Ο σχεδιασμός έχει ως στόχο να ενσωματώσει την ποικιλία των μορφών επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων στο σύνολό της, καθιστώντας το βόρειο τμήμα της περιοχής Gusu το ιδανικό μέρος για να ζήσετε.

Η ομάδα Benoy είχε την τύχη να παρακολουθήσει την ανάπτυξη του έργου Suzhou Joy Breeze. Από το masterplanning μέχρι την παροχή αρχιτεκτονικών υπηρεσιών από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού μέχρι την ολοκλήρωση. Το σχέδιο σχεδίασε ως πηγή έμπνευσης το «αύρα χαράς» καθώς και ένα απόσπασμα από τα Ανάλεκτα του Κομφούκιου που μιλά για μια προηγούμενη εποχή και την αίσθηση πληρότητας και χαράς την άνοιξη.

Ο σχεδιασμός στοχεύει να προκαλέσει ζωντάνια, ενέργεια και χρώματα της άνοιξης στο σχέδιο, ενώ ενσωματώνει ορισμένες πτυχές της τοπικής ιστορίας του Suzhou. Ο Benoy είναι πολύ περήφανος που συνεργάστηκε με τη Suzhou Joy Breeze για να πραγματοποιήσει το όραμα του „joy breeze“ – ένα μοναδικό περιβάλλον αναψυχής και εμπειρία αγορών υψηλής ποιότητας. Στην αρχή του σχεδιασμού, η ομάδα Benoy και οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν ότι η σειρά προϊόντων Joy Breeze διαφέρει από τα παραδοσιακά εμπορικά συγκροτήματα.

Ως αναβαθμισμένη σειρά προϊόντων των παραδοσιακών εμπορικών κέντρων Joy City, η φύση του δημόσιου χώρου ήταν ακόμα παρόμοια με αυτή των τοπικών κήπων του Suzhou. Για να αντικατοπτρίζει ένα νέο όραμα για την πόλη, το έργο πρέπει να δημιουργήσει περισσότερους χώρους αναψυχής και να διαθέτει περισσότερους τρόπους για τους πελάτες να διασκεδάζουν και να ψωνίζουν. Επομένως, μετά από προσεκτική αξιολόγηση της χωρικής οργάνωσης και των μοτίβων γης των κήπων Suzhou, η ομάδα σχεδιασμού εφάρμοσε δημιουργικά σχέδια για να ενισχύσει την εμπορική κίνηση των ποδιών και τα σχέδια κόμβων που αναζωογονούν τους ιστορικούς κήπους Suzhou σε έναν σύγχρονο εμπορικό χώρο.

Μια ποικιλία από ανοιξιάτικα στοιχεία κοσμούνταν σε όλες τις βεράντες και τα τετράγωνα πολλαπλών επιπέδων και σε διάφορους χώρους και χώρους για ψώνια, αναψυχή και ψυχαγωγία. Εκτός από την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων για ψώνια, το έργο δίνει επίσης προσοχή σε αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο της έκπληξης — για τους επισκέπτες που έρχονται καθημερινά για να κάνουν τα ψώνια τους ή να συναντηθούν με φίλους, κάθε επίσκεψη θα φέρει μια νέα και συναρπαστική εμπειρία.

Όσον αφορά τον φυσικό χώρο, το έργο ενορχηστρώνει μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ της ίδιας της πόλης, της φύσης και της κοινότητας, ενώ τηρεί την αρχική του πρόθεση να ενδυναμώσει τον εμπορικό χώρο. Όσον αφορά τη διάταξη, μια κυκλική γραμμή που διατρέχει το εσωτερικό και το εξωτερικό αγκυροβολεί το εμπορικό κέντρο στη γειτονιά, παρέχοντας μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ των επιχειρήσεων και τη φυσική μεταμόρφωση μεταξύ των χώρων.

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, η ομάδα Benoy διακόσμησε τα χωρικά τετράγωνα και τις προσόψεις με την επωνυμία του Joy City, ενώ παράλληλα έδωσε σχολαστική προσοχή στον έλεγχο της χωρικής κλίμακας για να δημιουργήσει πιο συνεκτικές διεπαφές για τους επισκέπτες χρησιμοποιώντας ευχάριστους χώρους μικρής κλίμακας, που είναι διαφορετικός από τους συμβατικούς. εμπορική προσέγγιση μεγάλου κουτιού. Τα επανερμηνευμένα περίπτερα, πλατφόρμες, κτίρια και πύργοι παρέχουν χώρους αναψυχής και προσθέτουν ζωντάνια στη συνολική χωρική εμπειρία.

Το σχέδιο σχεδίασης λαμβάνει υπόψη μοναδικά χαρακτηριστικά χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, άνεσης και υψηλής ποιότητας, ενώ συλλαμβάνει την ανάγκη του πελάτη για άνεση και τρόπο ζωής. Το σχέδιο είναι χτισμένο σε ένα αρχιτεκτονικό μοντέλο «πάρκο + γειτονιά + κουτί», ενώ κοσμεί τα εμβληματικά πορτοκαλί χρώματα του Joy City ως τη γέφυρα που συνδέει το λιανικό εμπόριο, το φαγητό, τον τρόπο ζωής, τις υπηρεσίες, τον ελεύθερο χρόνο, την ψυχαγωγία, τον κοινωνικό και οικογενειακό χώρο — δημιουργώντας έναν νέο γενιάς προορισμός lifestyle όπου η φύση, ο πολιτισμός και το εμπόριο συνδυάζονται.

Ο Benoy έχει την τιμή να έχει εργαστεί στο πλευρό του Grandjoy Holdings Group. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες και την ομάδα για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους σε όλη τη διάρκεια του έργου και να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πελάτη για το επιτυχημένο άνοιγμα του Suzhou Joy Breeze. Πηγή Benoy.

  • Τοποθεσία: Suzhou, Κίνα
  • Αρχιτέκτονας: Benoy
  • Κύριος Σχεδιαστής Έργου: Πανγκ Τσιν
  • Υπεύθυνοι έργου: Zhang Liang, Shi Bo
  • Ομάδα έργου: Li Yaling, Zhao Fei, Zheng Huijin, Li Yukun και άλλοι
  • Πελάτης: Grandjoy Holdings Group
  • Συνολική επιφάνεια ορόφου: περίπου 330.000 m2 (εκ των οποίων 170.000 m2 είναι επαγγελματικός χώρος)
  • Αναλογία πλοκής: 1.6
  • Ετος: 2021
  • Φωτογραφίες: Παραχώρηση του Benoy