Wellesley College Science Complex από την SOM – aasarchitecture

Wellesley College Science Complex από την SOM – aasarchitecture

Oktober 10, 2022 0 Von admin

Το Wellesley College και το Skidmore, Owings & Merrill (SOM) γιορτάζουν τα εγκαίνια του νέου Wellesley College Science Complex, μιας σημαντικής αναπαράστασης του επιστημονικού κέντρου του ιδρύματος που εξυπηρετεί την αυξημένη ζήτηση για εκπαίδευση STEM και ένα στυλ μάθησης του 21ου αιώνα.

Με νέους χώρους που διαθέτουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μάθησης και έρευνας, αποκατάσταση του περιβάλλοντος τοπίου και στρατηγική διατήρησης και ανακαίνισης των πιο χαρακτηριστικών στοιχείων του υπάρχοντος κέντρου, το νέο Science Complex διατηρεί τη θέση του Wellesley στην πρώτη γραμμή. STEM εκπαίδευση για γυναίκες. Οι αυθεντικές επιστημονικές δομές του Wellesley – που χτίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ήταν ένας συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ.

Το αρχικό επιστημονικό κέντρο συνδύασε μια συλλογική γοτθική δομή από τούβλα με μια μοντερνιστική προσθήκη που χρειαζόταν ουσιαστική ανακαίνιση στο εξωτερικό του και στους ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενους χώρους στο εσωτερικό του. Φρουριοειδές και δύσκολο στην πλοήγηση, το κέντρο ήταν μικρότερο από το άθροισμα των μερών του. Το γύρω τοπίο στο Science Hill, όπου βρίσκονται όλα τα επιστημονικά κτίρια της πανεπιστημιούπολης, χρειαζόταν επίσης αναζωογόνηση—για να αναπαραχθεί ξανά η ουσία της αρχικής πανεπιστημιούπολης του Frederick Law Olmsted
σχέδιο.

Το έργο καλύπτει ολόκληρο το Science Hill, συνδέοντας το υπάρχον Παρατηρητήριο Whitin, το Global Flora Conservatory, το δενδροκομείο και τον βοτανικό κήπο με την ανακαίνιση και επέκταση του επιστημονικού κέντρου στο Επιστημονικό Σύμπλεγμα. Το νέο συγκρότημα ανοίγει σε ένα επανασχεδιασμένο τοπίο, το οποίο εισάγει νέους κήπους που θα χρησιμοποιηθούν για επιστημονική και οικολογική παιδαγωγική, στο πνεύμα ενός «ζωντανού εργαστηρίου».

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, το τοπίο θα εγκατασταθεί από φοιτητές και καθηγητές την άνοιξη. Μια βασική πρόκληση στην αρχή ήταν να καθοριστεί ποια στοιχεία του υπάρχοντος επιστημονικού κέντρου θα μπορούσαν να προσαρμοστούν για νέες χρήσεις – λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη λειτουργικότητα αλλά και την αξία κληρονομιάς των υπαρχόντων κτιρίων και εσωτερικών χώρων. Η SOM συνεργάστηκε με ένα ευρύ φάσμα καθηγητών, προσωπικού και φοιτητών του Wellesley για να καθορίσει μια στρατηγική που να ανταποκρίνεται στην ανανέωση και την επέκταση για ένα κτίριο που θα εξυπηρετεί την επιστήμη σε μεγάλο βαθμό.
μελλοντικός.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι το Sage Hall, το αρχικό κτίριο από τούβλα της δεκαετίας του 1920, θα αποδεικνυόταν πολύ δύσκολο να επαναχρησιμοποιηθεί, με τα χαμηλά ταβάνια, τα ξεπερασμένα συστήματα και τις στενές πλάκες δαπέδου. Αλλά η προσθήκη του 1977 γνωστή ως L-Wing, σχεδιασμένη από την εταιρεία Perry, Dean, Stahl και Rogers, θεωρήθηκε ως πολύτιμο παράδειγμα μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής που ενέπνευσε την περιέργεια στις επιστήμες – σε όλη την πανεπιστημιούπολη και την περιοχή – και είχε ευελιξία προσαρμογής.

Η SOM επέβλεψε την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας L, η οποία περιελάμβανε τη μετατροπή ενός διαδρόμου μήκους 200 ποδιών σε ένα «δρομάκι με λευκούς σανίδες», την εγκατάσταση μιας νέας, αναρτημένης βεράντας ανάμεσα στις κορυφές των δέντρων και την αντικατάσταση ολόκληρου του κελύφους του κτιρίου με πιο ανθεκτικά υλικά που βελτιώνουν θερμομόνωση και ενεργειακή απόδοση. Με τους εκτεταμένους εργαστηριακούς χώρους και τη δομή από εκτεθειμένο σκυρόδεμα και τα μηχανικά του συστήματα, το L-Wing έρχεται με τόλμη σε αντίθεση με τα πιο παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στυλ της πανεπιστημιούπολης Wellesley.

Αυτή η αντίθεση ενισχύεται στον χαρακτηριστικό χώρο του κτιρίου, που ονομάζεται Focus: ένα πολυώροφο αίθριο που δημιουργήθηκε περικλείοντας το χώρο μεταξύ του L-Wing και του γειτονικού Sage Hall. Η νεογοτθική πρόσοψη από τούβλα του Sage Hall σχηματίζει έναν τοίχο μέσα σε αυτό το μοντερνιστικό αίθριο, δημιουργώντας μια αλληλεπίδραση μεταξύ παλιού και νέου.

Κατά την ανακαίνιση του L-Wing, η ομάδα διατήρησε την αρχιτεκτονική ακεραιότητα του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού τοίχου από τούβλα, ενώ κατεδάφισε το υπόλοιπο Sage Hall για να ανοίξει ο χώρος για την προσθήκη.
Η νέα δομή, που διακρίνεται από μια πρόσοψη με επένδυση από ψευδάργυρο, έχει σχεδιαστεί ως μια σειρά από κιόσκια με ισχυρές συνδέσεις με την ύπαιθρο. Η εσωτερική διάταξη συγκεντρώνει παρόμοια πεδία σπουδών, τοποθετώντας αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία σχολής και εργαστήρια μαζί.

Ένας κεντρικός άξονας, το Chao Foundation Innovation Hub, συνδέει τον συνδυασμό παλαιών και νέων κτιρίων και τα κάνει διαισθητικά στην πλοήγηση. Χτισμένος από μαζική ξυλεία, αυτός ο πολυώροφος καταρράκτης χώρων προσφέρει εσωτερικούς χώρους διπλού και τριπλού ύψους με θέα στο τοπίο. Οι περιοχές που ξεχωρίζουν γεμίζουν αυτόν τον χώρο, με παράθυρα που αποκαλύπτουν τους εργαστηριακούς χώρους στα γύρω κτίρια, προβάλλοντας την επιστήμη και ενισχύοντας την αίσθηση ενός «χωριού» στην κορυφή του Science Hill.

Εκτός από τη μεταμόρφωση της εμπειρίας των φοιτητών, το έργο βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις βιωσιμότητας του Επιστημονικού Συγκροτήματος και διαδραματίζει βασικό ρόλο στον στόχο του κολεγίου να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2040. Πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση και η επέκταση, τα κτίρια κατανάλωναν περισσότερη ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Πανεπιστημιούπολη. Τώρα, το συγκρότημα είναι από τα πιο περιβαλλοντικά αποδοτικά.

Μέσω σχεδιαστικών μέτρων όπως η δέσμευση όμβριων υδάτων, νέες σωληνώσεις και μηχανικά συστήματα, πιο φυσικός φωτισμός, η χρήση μαζικής ξυλείας και ανακυκλωμένος ψευδάργυρος και η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων από τις αρχικές κατασκευές, το έργο έλαβε πιστοποίηση LEED Platinum. Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του Science Complex είναι τόσο αιχμή όσο και η καινοτομία και η επιστημονική εργασία που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό. Πηγή και φωτογραφίες Ευγενική παραχώρηση του ΟΠΩΣ ΚΑΙ.